Luckiest Girl Of The Class?

18:00

Gelukkig. Iedereen lijkt het te zijn. Je vriendinnen lijken gelukkig te zijn met hun leven. Je ouders zijn gelukkig. Je idool straalt alleen geluk uit. Zelfs je hond lijkt gelukkig te zijn met zijn bestaan. Maar jij niet. Het voelt als onrecht, iets wat je fout doet misschien. Dat is het niet. Vandaag wil ik het met jullie hebben over gelukkig zijn. 

Het kan heel fijn zijn om gewoon gelukkig te zijn. Te genieten van het leven. De natuur om je heen. Maar zo gewoon is het helemaal niet. Niet iedereen is gelukkig. Sterker nog, veel mensen zijn ongelukkig. Realiseer je je dat wel? Dat jouw 'vreemde' klasgenoot zich misschien wel helemaal niet gelukkig voelt? Heb je weleens bedacht dat jouw geluk helemaal niet zo normaal is?


Ik kan jullie uit eigen ervaring vertellen hoe het voelt om ongelukkig te zijn. Ongelukkig met jezelf. Met je leven. Met je bestaan. En dat is echt niet fijn, het doet pijn. Stiekem ben je jaloers op je klasgenoten die wel gelukkig lijken te zijn. Wiens leven vanzelf lijkt te gaan. Maar dat doet het jouwe niet. Het lijkt alsof er constant tegenslagen op jouw weg zijn. Niks lukt. Je faalt constant. En je bent diepongelukkig.


Er is niet een manier om in een keer gelukkig te worden. Maar dat kan wel in stapjes zijn. Jezelf accepteren zoals je bent. Je bent uniek, niemand is zoals jij! Zeg het maar elke dag in de spiegel tegen jezelf: 'Ik ben goed zoals ik ben.' Ik geloof dat jij gewild bent. Je bent hier niet zonder reden.

Jouw leven is misschien niet zoals je zou willen, maar werk eraan. Misschien kan je proberen minder ruzie met je ouders te maken. Misschien moet je ontdekken wat je echt leuk vindt. Wie ben jij echt? Als jij weet wat je leuk vindt, kan je dat meer gaan doen. Dat kan je een gevoel van trots geven. En dat is helemaal niet raar. Je moet juist trots op jezelf zijn!

Misschien vind je wel dat je heel veel dingen slecht doet. Schrijf dan op wat je wél goed doet. Misschien ben je wel heel creatief. Of help je je oude buurvrouw elke dag even. Of gaat het goed op school. Het kunnen heel veel verschillende dingen zijn. Schrijf het op! Zodat je daar naar kan kijken als je je vreselijk ongelukkig voelt.


Waarschijnlijk wordt je echt nog niet direct de gelukkigste persoon op aarde. En dat is ook niet gek. Het heeft tijd nodig. Maar als jij gelukkig wilt worden, gaat je dat lukken! In kleine stapjes, maar je gaat er komen. Ik weet het heel erg zeker. Als jij maar in jezelf gelooft!

Vandaag wilde ik jullie dus even laten zien dat gelukkig zijn niet vanzelfsprekend is. En probeer er ook op te letten. Help je vriendin, die niet lekker in haar vel zit. Stuur een lief berichtje. Spreek wat af. Dat kan heel erg helpen! En als jij je ongelukkig voelt, weet dat het niet voor altijd is. En waar een wil is, is een weg. Voel jij je weleens ongelukkig? En waarover dan?

Bron foto's: Pinterest, eigen

You Might Also Like

6 reacties

  1. Onwijs mooie post Klaske! Vooral omdat je uit eigen ervaring spreekt.. Die quotes tussendoor zijn ook zo waar! Xo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi artikel, heel goed geschreven over een best wel moeilijk onderwerp!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dapper artikel. Ik hoop dat je ooit super gelukkig mag zijn. <3

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op onze blog! Daar worden we heel blij van!