You Are Good Enough!

18:00

Je bent goed zoals je bent. Dat heb je misschien al wel heel vaak gehoord. Maar stiekem geloof je er helemaal niets van. Wat nou goed zoals ik ben? Heb je mijn lelijke pluishaar wel eens gezien? Of mijn rare neus? Of mijn veel te dikke benen? Mijn onderkin? Vandaag ga ik het hierover hebben. Want ik geloof het wel! Je bent goed zoals je bent, wie jij ook bent, die dit nu leest! You are good enough!


Ik denk dat iedereen er weleens meezit. Je bent ontevreden over jezelf. Je vindt jezelf misschien te dik. Of je vindt jezelf raar. Want... Natuurlijk mag je weleens ontevreden zijn over jezelf. Er is niks mee als je een dag klaagt over dat je zo vreselijk pluishaar hebt. Maar het is niet goed als je nooit positief over jezelf denkt. Ik hoor het je al denken: 'Heb je haar hoor. Zij vindt dat ik positief over mezelf moet denken? Heeft ze daar iets mee te maken? Nee.' Dat klopt. Eigenlijk heb ik er niks mee te maken. Toch schrijf ik er een artikel over. Want ik weet dat het niet leuk is om jezelf niet goed genoeg te vinden.


Ik heb aan een aantal mensen gevraagd waarom ze zichzelf goed vinden zoals ze zijn. Ik zal hieronder (anoniem) wat antwoorden weergeven.
'Omdat ik weet dat mensen van me houden om wie ik ben.'
'Ik moet m'n hele leven met mezelf doen en dus kan ik mezelf maar beter accepteren zoals ik ben.'
'Ik moet mezelf gewoon accepteren zoals ik ben.'
'Omdat God mij geschapen heeft zoals ik ben en ieder mens is anders en uniek. Iedereen mag er zijn dus ik ook!'

Ik vind alle uitspraken heel erg waar. Toch vind ik de eerste en de laatste wel het mooiste. Omdat het de waarheid is. Mensen houden van jou en hen maakt jouw onderkin niets uit. Ze houden van je om wie je bent. Iedereen is anders en uniek en mag er zijn. Het is juist heel mooi dat we allemaal zo anders zijn. De wereld zou heel saai zijn als die alleen maar uit bloggers zou bestaan. Of uit schoonheidsspecialisten. Toch?


Het is helemaal niet leuk om jezelf nooit goed genoeg te vinden. Jezelf te haten misschien wel. En daarvoor kan ik maar één advies geven. Stop ermee. Wat bereik je ermee? Juist ja, nog minder zelfvertrouwen. En het is moeilijk om ermee te stoppen. Het zal een gevecht zijn. Maar uiteindelijk is het het waard! Echt waar! Hoe mooi is het om straks voor de spiegel te staan en te kunnen zeggen: 'Ik ben goed zoals ik ben'? En mensen te geloven als ze je een complimentje geven. En zelfverzekerd rond kunnen lopen door de stad. Nogmaals het zal echt niet een, twee, drie weg zijn. Maar als je je best doet, gaat het je zeker lukken!
Ik vind het best wel moeilijk om over dit onderwerp te schrijven. Want vind ik mezelf altijd goed zoals ik ben? Nee. Anders nog, meestal vind ik dat juist niet! Maar ik ben er zeker mee bezig en zal dan ook antwoord op dé vraag geven.

'Ik ben goed zoals ik ben, omdat ik geschapen ben door de Persoon die het beste met me voorheeft. Omdat ik een eigen kledingstijl heb en me daar zelfverzekerder door voel. En omdat ik weet dat heel erg veel mensen van me houden. Niet om iets speciaals, maar gewoon omdat ik Klaske ben.'

En nog een mooi liedje waarin je wordt verteld dat je zoveel waard bent. You're Worth It van Cimorelli! Zeker een keer luisteren!



Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met dit artikel. Vind jij jezelf altijd goed zoals je bent? En waarom wel of niet? Laat het me weten in de reacties of in een mailtje als je dat liever wilt. En onthoud: You are good enough!

Bron foto's: Pinterest

You Might Also Like

6 reacties

  1. Aahh mooi artikel Klas! Ik ben nog niet zover dat ik mezelf volledig kan accepteren zoals ik ben, maar toch weet ik dat ik er mag zijn en dat ik niet voor niets op deze aarde ben. Dat liedje is idd mooi! Xo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks Em! Je bent een geweldig persoon en je bent er zeker niet voor niets!<3 I love you! liefs!

      Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op onze blog! Daar worden we heel blij van!